29 november 2014
10:30

Kinna IBK

Referat: IBK Alingsås - Kinna IBK

Efter förra veckans och säsongens första förlust åkte ett något decimerat Kinna IBK till Alingsås för ett nytt möte med ett topplag. Skulle Kinna kunna störa erkänt duktiga Alingsås?

Alingsås har många individuellt skickliga spelare som är snabba, passningssäkra och målfarliga. De visade prov på allt detta under matchen och kunde vinna över Kinna med 11-2.

Elin Ahlgren stod i mål under dagens match och trots elva baklängesmål gjorde Elin en bra match med många fina ingripanden och räddningar. Backarna Stina, Elin O och Petronella kämpade järnet under hela matchen och gjorde allt för att stressa och sätta press på Alingsås. Deras passningar upp till forwards kom dock ständigt tillbaka då Alingsås var duktiga på att bryta passningarna och vara först på bollen.

Malva gjorde många rusher på kanten och en av dessa resulterade i en kvittering i slutet på första perioden. Malva kvitterade till 1-4.

Emma kvitterade till 2-5 i andra perioden. Kinna fick ett frislag på Alingsås planhalva. Elin O slog frislaget till Emma som kunde smälla upp bollen stenhårt under ribban!

Även om baklängesmålen trillade in med jämna mellanrum fortsatte Kinna att kämpa och ge järnet. Alma, Frida och Elin D sprang tappert på alla bollar. Men Alingsås var helt enkelt ett nummer för stort idag.